Firma Tako


Historia zakładu TAKO rozpoczęła się w 2003 roku, gdy jego założyciel Tadeusz Kosmala postanowił przekuć swoją pasję w firmę wędliniarską. Od samego początku kierował się takimi zasadami jak wysoka jakość wyrobów oraz szacunek do drugiego człowieka. Jego zaangażowanie i upór w dążeniu do celu sprawiło, że TAKO urosło do rangi prężnie rozwijającego się przedsiębiorstwa, jednak wciąż z zachowaniem tych samych wartości. Głównym profilem działalności zakładu była produkcja wyrobów wędliniarskich, która do dziś stanowi jego fundament. Po 10 latach funkcjonowania, w październiku 2013 roku, ZPM TAKO zostało włączone w struktury Lubuskiego Centrum Mięsnego PHU Adam Sp. z o.o., hurtowni mięsno-wędliniarskiej prowadzonej przez Marię i Tadeusza Kosmala z ponad 20-letnim stażem.

Od momentu pojawienia się na rynku smaczne i zdrowe wyroby TAKO szybko zaczęły zdobywać popularność. Z każdym rokiem pojawiały (i wciąż pojawiają) nowe sklepy firmowe oraz punkty sprzedaży obsługiwane przez PHU Adam. Aktualnie wędliny TAKO są sprzedawane na terenie województwa lubuskiego, dolnośląskiego i wielkopolskiego. Wybrane produkty są także dostępne na Podlasiu i Górnym Śląsku. 
Lata doświadczenia, wiele nagród i liczne grono zadowolonych klientów nie pozwalają nam spocząć na laurach. Nieustannie się rozwijamy, poszerzając oferowany asortyment i dopracowując metody produkcji. Nie ukrywamy składu naszych wyrobów, dokładnie oznaczając ich zawartość i główne cechy. To wszystko nie byłoby możliwe, gdyby nie grono pracowników, którzy dbają o jakość wędlin TAKO niemalże od samego istnienia firmy. I choć TAKO ma już ponad 20 lat, nadal towarzyszą nam te same zasady, co na początku.



FIRMA PERLIK  DWÓJKA MOS GUBIN  zslIt gUBIN  mos gUBIN